Snurkbeugel

Snurkbeugel

Onze praktijk kan u voorzien van een snurkbeugel. Wij werken hiervoor met de Narval CC MRA (Mandibulair Repositie Apparaat). 

 • Wordt gemaakt van polyamide om het risico op allergieën te beperken.
 • Deze snurkbeugel heeft verschillende ontwerpvariaties, waardoor we kunnen  inspelen op het gebit van elke patiënt.
 • Voor het maken van een ontwerp voor de snurkbeugel wordt een scan apparaat gebruikt in plaats van een afdruk. Op deze manier zorgen wij ervoor dat de beugel zo klein mogelijk is en er voldoende ruimte blijft voor de tong.
 • Al onze snurkbeugels hebben een unieke code, hierdoor is deze eenvoudig terug te vinden in ons systeem mochten er complicaties zijn. 
 • Als u de beugel in heeft, kunt u nog steeds drinken en praten.

Resultaten en ervaringen

Na 3 maanden zegt 75% van de gebruikers van een Narval CC snurkbeugel niet langer last te hebben van snurken. Na 2 jaar is dit zelfs 85%. In totaal geeft circa 90% aan niet langer zo luid te snurken dat zijzelf of hun partner er slapeloze nachten van hebben.

Onze werkwijze

 1. Eerste consult bij onze tandarts en slaapgeneeskundige Dolf Hehenkamp. Hij zal de mogelijkheden met u bespreken en mogelijk een scan maken van uw gebitssituatie.
 2. Aan de hand van deze scan wordt er voor u een MRA speciaal op maat gemaakt. Dit proces duurt ongeveer 3 weken.
 3. Na 3 weken komt u terug bij tandarts Hehenkamp om uw MRA op te halen. Tijdens dit consult wordt de MRA uiteraard bij u getest, zodat u kunt aanvoelen of alles goed zit. Tevens krijgt u een schriftelijke handleiding m.b.t. het dagelijkse onderhoud van de MRA!
 4. Na twee maanden komt u terug voor een controle

Onze specialist

In onze praktijk voert tandarts en slaapgeneeskundige Dolf Hehenkamp de behandelingen uit. Hij heeft al ruim 22 jaar ervaring in de slaapgeneeskunde en heeft al vele patiënten mogen helpen om het snurken te verminderen dan wel geheel de verhelpen.

Kosten snurkbeugel

Heeft u de MRA nodig als oplossing voor OSA, dan wordt deze vaak volledig vergoed vanuit de zorgverzekering onder aftrek van uw eigen risico. Voor patiënten die onze snurkbeugel graag willen voor een betere nachtrust voor zichzelf en hun partner, wordt de beugel niet vergoed vanuit een basisverzekering. Afhankelijk van uw verzekering kan het zijn dat u met een aanvullende verzekering wel een gedeelte of het gehele bedrag vergoed krijgt. Voor meer informatie over de kosten staan we u graag telefonisch te woord.

  Wat zit er in het pakket

 • Alle consulten/afspraken met de behandelaar
 • 3D-scan van uw gebit
 • De snurkbeugel inclusief opbergdoosje en instructies voor onderhoud

Afspraak maken?

Voor eventuele vragen of om een afspraak te maken kunt u terecht bij onze baliemedewerkers.

Bel direct

Afspraakformulier

Geslacht:*
Naam:*
Telefoonnummer:*
E-mail:
Geboortedatum:*
Opmerking / vraag:

 

Bent u al patiënt bij ons?

Afspraak maken


Nog géén patiënt bij ons? Meld u dan hieronder aan:

Geslacht:*
BSN (direct invullen versnelt het aanmeldproces):
Staat u onder bewind?:*

 

Kraan Tandheelkunde Willemstraat
Willemstraat 1
8601 GH
Sneek
Do
8:00 - 12:00
13:00 - 17:00